Ingredientai
- Patisonai 1 vnt. didelis
- Svogūnai 2 vnt.
- Daržovių sultinys 1 l arba vištienos
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį sriubai ir pesto
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 1 šaukštas sriubai ir 2 šaukštai pesto
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis sriubai ir pesto; arba pagal skonį
- Bazilikai 50 g pesto
- Kedrinės pinijos 25 g pesto
- Parmezano sūris 50 g pesto
Kaip gaminti
1. Nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite svogūnus. Nupjaukite apatinę ir viršutinę patisono dalis. Tuomet supjaustykite patisoną ketvirčiais, o vėliau – griežinėliais.
2. Imkite gilią keptuvę, į ją supilkite sultinį ir užvirkite.
3. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, žiupsnelį druskos ir kepinkite ant vidutinės kaitros keletą minučių, kol svogūnai suminkštės. Tuomet sudėkite patisonus, užberkite dar vieną žiupsnelį druskos ir dar patroškinkite apie 5 minutes. Ant viršaus supilkite sultinį, o jeigu trūksta skysčio – šiek tiek verdančio vandens (svarbu, kad padengtų daržovės). Viską užvirkite ir troškinkite tol, kol patisonai taps minkšti.
4 Kol sriuba verda, laiką paruoškite pesto padažą. Elektriniame smulkintuve išsukite baziliką, parmezano sūrį ir kedrines pinijas. Įberkite gerą žiupsnį druskos, alyvuogių aliejaus ir maišykite, kol susidarys vientisa masė. Jei pesto padažas išėjo per sausas, įpilkite dar alyvuogių aliejaus.
5. Tuomet nuimkite sriubos puodą nuo ugnies ir elektriniu trintuvu sutrinkite visą jame esančią masę.
6. Supilstykite sriubą į lėkštes, o ant viršaus užpilkite po šaukštą pesto padažo. Patiekite su paskrudinta duona.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos