Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. pyragui
- Cukrus 350 ml 250 - pyragui ir 100- glaistui
- Kakava 4 valg. š. 3 - pyragui ir 1 - glaistui
- Miltai 200 ml 200 ml - pyragui ir 1 valg. š. - glaistui
- Sviestas 175 g 125- pyragui ir 50 - glaistui
- Pienas 1 valg. š. glaistui
Kaip gaminti
- Kiaušinius išplakite su cukrumi. Po šaukštą atsargiai įmaišykite kakavą.
- Tada miltų eilė. Gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite ištirpdytą sviestą ir dar kart gerai pamaišykite.
- Supilkite į silikoninę arba riebalais išteptą kepimo formą. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 min.
- Kol pyragas kepa, galima gaminti glaistą. Išlydykite sviestą.
- Pilkite cukrų ir patirpdykite jį svieste (maišykite). Vėliau kakavos eilė.
- Gerai ją išmaišykite, tada berkite miltus, kuriuos taip pat išmaišykite.
- Galiausiai pilkite šaukštą pieno. Išmaišius turi gautis nuostabus glaistas.
- Iškepusį pyragą apliekite glaistu ir palikite, kol jis sustings.
- Recepto autorė mėgsta viršų dar kažkuo papuošti. Rudenį puikiai tinka avietės!
Recepto atsiuntė Agnė P.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita