Ingredientai
- Grietinėlė 300 ml riebi
- Sutirštintas pienas 200 g „Rududu“
- Druska 1 žiupsnelis
- Romas 1 valg. š. tamsus (nebūtinai)
- Šokoladas 1 sauja priedai pasirinktinai: sauja graikinių riešutų, sauja smulkinto pieniško ar juodojo šokolado arba keli šaukštai „Rududu“
- Auksaspalvis sirupas (patiekimui): 7 valg. š.
- Graikiniai riešutai 1 sauja patiekimui
Kaip gaminti
- Dieną prieš gamindami ledus, išimkite „Rududu“ iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
- Šaltą grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų putų. Įmaišykite „Rududu“, druską ir romą, jei jį naudojate. Išplakite iki vientisos masės (jei liks šiek tiek „Rududu“ gabalėlių - viskas gerai). Nebijokite, kad masė bus pakankamai skysta – tokia ir turi būti.
- Įmaišykite pasirinktus priedus, jei juos naudojate. Galite įmaišyti arba saują smulkintų graikinių riešutų, arba šiek tiek smulkinto juodojo ar pieniško šokolado gabalėlių, arba kelis šaukštelius „Rududu“.
- Paruoštą masę sudėkite į šaldymui tinkamą sandarų indelį. Šaldykite mažiausiai 6 valandas.
- Ledams sušalus, išimkite juos iš šaldiklio. Įdėkite į indelius po kaušelį ar du, apšlakstykite auksaspalviu sirupu, apibarstykite smulkintais riešutais. Skanaus!
Prieš akis dar visa vasara, todėl net neabejojame, kad jums pravers ir daugiau naminių ledų receptų. IŠSIRINKITE!
Ledus gamino Asta Černė