Ingredientai
- Želatina 2 valg. š. kremui
- Grietinė 4 st. 4 - 5 - kremui
- Miltai 3 st. 3 - 4
- Soda 2 valg. š. užgesintos rūgštyje
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Sviestas 50 g
- Cukrus 240 g 1 st. - tortui ir 2 valg. š - kremui
- Medus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Citrinų rūgštis 1 žiupsnelis pagal skonį - kremui
Kaip gaminti
Medaus tortas |
- Į dubenėlį sudėkite sviestą ir medų, ant silpnos ugnies ištirpinkite. Po to supilkite cukrų.
- Išplakite kiaušinius.
- Pravėsus medaus, sviesto ir cukraus „maišiniui“ supilkite į išplaktus kiaušinius. Po to dėkite miltus ir minkykite tešlą.
- Darykite reikiamos formos „blynus“.
- Paruoštus „blynus“ kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos.
- Kremas. Sudėkite grietinę ir plakite. Plakimo metu dėkite cukrų ir rūgštelę. Želatina užpilkite šaltu vandeniu ir brinkinkite. Išbrinkus tirpinkite. Atvėsusią želatiną pilkite į plakamą grietinę.
- Darant tortą, kepti tešlos „blyneliai“ pašlakstomi kompoto, sirupo ar uogienės skysčiu. Tuomet tepamas ir daromas tortas. Atlikus visą smagų procesą, tortą geriausia palaikyti parą ar bent nakčiai.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Aistė Matulytė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita