Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 500 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Čiobreliai 1 valg. š. šviežių, smulkintų
- Druska 1 žiupsnelis vištienai ir glajui - pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
- Vanduo 1 l
- Laurų lapai 2 vnt.
- Porai 1 vnt. gabalėlis stiebo
- Pipirai 1 arbat. š. penkių rūšių mišinio
- Obuolių sidras: (glajui) 1 st.
- Medus 3 valg. š. 3 - 4 skysto - glajui
- Imbieras 1 valg. š. maltų, šviežių - glajui
Kaip gaminti
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumalkite. Nuluptą svogūną susmulkinkite, suberkite į keptuvę ir kepinkite, kol pagels. Suberkite čiobrelius ir dar minutę pakepinkite. Gautą masę sukrėskite į dubenį su mėsa.
- Įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Aliejumi pateptomis švariomis rankomis suminkykite vientisą masę, iš jos suformuokite nedidelius kukulius.
- Puode užvirkite vandenį. Sumeskite kukulius, laurų lapus, smulkintus porus, suberkite pipirus, pagal skonį įberkite druskos. Virkite apie 20 minučių.
- Į keptuvę supilkite sidrą. Kai užvirs, sukrėskite medų, maltą imbierą, pagal skonį įberkite druskos ir maišydama kelias minutes kaitinkite. Sudėkite iš sultinio išgriebtus gerai nuvarvintus kukulius. Atsargiai maišykite, kad jie tolygiai pasidengtų glajumi.
- Tiekite su biriais virtais ryžiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita