Ingredientai
- Vištiena 500 g krūtinėlės
- Aliejus 2 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų
- Džiovinta gelsvė 1 arbat. š.
- Svogūnų laiškai 20 g smulkintų
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Juodieji pipirai 2 g
- Pipirai 2 vnt. keli kvapieji
- Laurų lapai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Apelsinai 5 vnt. padažui
- Skystas grikių medus (padažui) 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite.
2. Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnais, trintus česnakus ir svogūnų laiškus. Sumaišykite su malta mėsa.
3. Įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintas žoleles, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir suminkykite vientisą lipnią masę. Iš jos drėgnomis rankomis formuokite kukulius, meskite į verdantį vandenį, įberkite po kelis juoduosius bei kvapiuosius pipirus, įmeksite laurų lapelį ir virkite apie 20 minučių.
4. Paruoškite padažą: kruopščiai nuplaukite apelsinus. Nuo vieno vaisiaus nutarkuokite žievelę, tada iš visų apelsinų išspauskite sultis.
5. Supilkite į keptuvę, sukrėskite medų ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol gausite vidutinio tirštumo sirupą.
6. Iš sultinio išgriebtus maltinius tiekite aplietus karštu padažu su šviežių daržovių salotomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita