Ingredientai
- Vištiena 400 g krūtinėlių
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Petražolės 1 arbat. š. šviežių
- Krapai 1 arbat. š. šviežių
- Džiovinti pomidorai 100 g
- Vynas 100 ml raudonojo sauso
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, maltų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cinamonų lazdelė 3 vnt.
Kaip gaminti
1. Džiovintus pomidorus sudėkite į dubenį, užpilkite vynu ir palikite brinkti. Supjaustykite juostelėmis.
2. Šviežias prieskonines žoleles nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite.
3. Cinamonų lazdeles trumpam pamerkite į šaltą virintą vandenį. Išgriebusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
4. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. Sudėjusi į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintas žoleles, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, pagal skonį įberkite šviežių maltų pipirų, druskos, žiupsnį cinamono ir švariomis rankomis suminkykite vientisą masę.
5. Aliejumi išteptomis rankomis iš mėsos masės formuokite pailgus maltinius. Į kiekvieną (iš galo) įsmeikite po cinamonų lazdelę.
6. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandžiui pašaukite į 180°C karštumo orkaitę. Tiekite su šviežiais pomidorais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita