Ingredientai
- Vištiena 500 g paukštienos (vištienos ar kalakutienos) krūtinėlės
- Salotos 300 g Pekino arba bet kokių kietesnių salotų
- Gražgarstės 100 g
- Vynuogės 300 g
- Moliūgo sėklos 200 g lukštentų
- Prieskoniai paukštienai 1 žiupsnelis
- Prieskoniai salotoms (dėkite tokius kokius mėgstate) 1 žiupsnelis
- Majonezas 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).
2. Kai mėsytė apskrunda, suberkite moliūgų sėklas ir viską kartu pakepinkite.
3. Tuomet belieka supjaustyti pekino kopūstą ar salotas, gražgarstės salotas, perpjauti vynuoges (jei jos su kauliukais ir pastaruosius tiesiog pašalinti), paskaninti priekoniais salotoms ir visus ingredientus sumaišyti su majonezu.
Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve. Lengva ir subtilaus skonio mišrainė. Gražgarstė patiekalui suteikia išskirtinumo ir subtilaus skonio. Sveika ir skanu!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita