Ingredientai
- Burokėliai 1 vnt. Ryšulėlis jaunų burokėlių lapelių
- Salotos 1 vnt. Ryšulėlis šviežių salotų
- Agurkai 2 vnt.
- Ridikai 10 vnt.
- Pievagrybiai 4 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Bazilikai 5 g šakelė
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. Padažui
- Citrinos 1 vnt. Padažui; šaukštas citrinų sulčių
- Druska 1 arbat. š. Padažui; žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. Padažui; žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nuplaukite salotų ir burokėlių lapelius, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Nuplaukite agurkus ir ridikėlius, nuvalykite pievagrybius, viską supjaustykite griežinėliais.
2. Paruoškite padažą. Sumaišykite aliejų ir citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai suplakite.
3. Dubenyje sumaišykite salotų ir burokėlių lapus, ridikėlius, agurkus ir pievagrybius, apšlakstykite padažu, atsargiai išmaišykite. Sudėkite salotas į nedidelius dubenėlius ar taures, papuoškite bazilikų lapeliais. Tiekite su baltos arba juodos duonos riekele.
Kulinaro patarimas. Jei ruošite salotas pusryčiams, ant viršaus uždėkite po puselę virto kiaušinio, pagardinkite majonezu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita