Ingredientai
- Varškės sūris 120 g
- Agurkai 1 vnt. trmpavaisis arba 0,5 ilgavaisio
- Salotos 1 sauja mėgstamų
- Pomidorai 7 vnt. 5 maži, 1 Kumato ir 1 klasikinis
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Avokadai 0,5 vnt.
- Ridikėliai 5 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Provanso žolelių prieskoniai 1 žiupsnelis padažui
- Žalioji citrina 0,5 vnt. išspaustos sultys; padažui
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Sūrį aptepkite alyvuogių aliejumi, gausiai apibarstykite šviežiais čiobreliais, druska, pipirais, suvyniokite į foliją, kepkite 15–20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2. Supjaustykite pomidorus, ridikėlius, agurkus bei svogūnus. Avokadą išimkite šaukštu ir supjaustykite skiltelėmis (jį galim ir sutrinti šakute, įpilti šlakelį citrinos sulčių).
3. Į lėkštę dėkite salotas, pomidorus, agurkus, ridikėlius, svogūną. Keptą varškės sūrį suplėšykite ir juo gardinkite salotas.
4. Paruoškite padažą – Provanso žoleles sumaišykite su puse laimo sulčių bei aliejumi. Berkite truputį druskos ir pipirų. Padažą pilkite ant salotų, jas galima gardinti sezamo sėklomis, o šalia patiekti skrebučius su sviestu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos