Ingredientai
- Salotos 1 sauja šviežių mėgstamų salotų lapų
- Ridikėliai 4 vnt.
- Svogūnų laiškai 1 sauja ryšulėlis
- Petražolės 1 sauja ryšulėlis
- Paprikos 1 vnt. gabalėlis šviežios saldžiosios
Kaip gaminti
- Visas daržoves ir žalumynus švariai nuplaukite.
- Salotų lapus ir petražoles suplėšykite, svogūnų laiškus ir ridikėlius supjaustykite.
- Daržoves ir žalumynus išdėliokite lėkštėje, apibarstykite smulkiai supjaustyta paprika.
- Šias salotas labai skanu pagardinti aromatingu prieskoninių žolelių mišiniu. Sudžiovinkite česnakų laiškų, kalendrų ir mėtų lapelių. Sudžiūvusius žalumynus susmulkinkite ir turėsite puikaus salotų pagardo.
- Na, ir paskutinis akcentas – migdolų grietinė. Užkrėskite du šaukštus grietinės ant salotų, išmaišykite ir mėgaukitės į sveikatą.
- Paruoškite migdolų grietinę. Pusę stiklinės migdolų užpilkite vandeniu ir palikite mirkti per naktį. Suberkite riešutus į elektrinį smulkintuvą, užpilkite maždaug 400 ml vandens ir suplakite. Nukoškite. Nukoštą migdolų pieną plakite, kol masė pasidarys panaši į grietinę. Grietinę gardinkite šviežiais arba šaldytais krapais, įberkite žiupsnelį Himalajų druskos.
Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita