Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š. tešlai
- Aguonos 2 arbat. š. tešlai
- Druska 0,5 arbat. š. tešlai ir dar žiupsnis įdarui
- Majonezas 3 valg. š. tešlai
- Vanduo 2 valg. š. šalto; tešlai
- Smidrai 7 vnt. įdarui
- Brokoliniai kopūstai 0,5 vnt. nedielio; įdarui
- Šaldyti žirneliai 100 g įdarui
- Rikotos sūris 3 valg. š. įdarui
- Krapai 2 valg. š. smulkintų; įdarui
- Kietasis sūris 30 g tarkuoto; pabarstyti
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Putpelės kiaušinis 3 vnt. įdarui
Kaip gaminti
1. Tešlai visus ingredientus sudėkite į dubenį ir elektriniu mikseriu su antgaliais tešlai maišyti išsukite į vientisą tešlą. Išverskite ją ant darbastalio ir išminkykite. Suspauskite į kamuolį, įsukite į maistinę plėvelę ir atidėkite.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
3. Užkaiskite du puodus vandens. Į vieną sudėkite brokolio žiedynus ir žirnelius. Pasūdykite ir virkite 5 min. Į kitą sudėkite smidrus (prieš tai nulaužę kietąsias stiebo dalis). Pasūdykite ir virkite 10 min. Daržoves išgriebkite. Rikotą sumaišykite su krapais, pasūdykite, įberkite pipirų.
4. Tešlą iškočiokite į 30 cm skersmens lakštą. Įtieskite ją į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Aptepkite rikota. Sukdami suformuokite kraštelius. Išdėliokite daržoves, pabarstykite sūriu.
5. Kepkite 20-25 min., kol tešlos krašteliai pagels. Likus 5 min. iki baigiant kepti, pyragą ištraukite, šaukšteliu padarykite tris duobutes daržovėse ir įmuškite kiaušinius. Kepkite, kol iškeps baltymas. Pyragas skaniausias šiltas!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos