Ingredientai
- Svogūnai 2 vnt.
- Graikiniai riešutai 1 puodelis
- Špinatai 400 g (šaldyti)
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniai 1 arbat. š. (chmeli–suneli prieskonių mišinio)
- Kalendros 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 arbat. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Kaip gaminti:
- Kambario temperatūroje atšaldykite špinatus. Nusunkite nuo jų vandenį.
- Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Susmulkinkite petražoles ir kalendrą.
- Iki smulkios konsistencijos sutrinkite riešutus ir česnaką. Keptuvėje pakepinkite svogūną, kol šis įgaus auksinį atspalvį.
- Suberkite ir špinatus, petražoles bei kalendrą. Sumažinę ugnį kepkite apie 5 minutes. Tuomet supilkite riešutų ir česnako masę, chmeli–suneli prieskonius, pipirus, druską.
- Viską gerai išmaišykite ir kepkite 3-4 minutes uždengę keptuvę dangčiu. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Rankomis suformuokite krepšelius ir į vidų suberkite granatų sėklų.