Ingredientai
- Miltai 250 g
- Lazdynų riešutai 2 valg. š. maltų
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Grietinėlė 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 100 g
- Mėlynųjų pelėsių sūris 50 g
- Maskarponės sūris 50 g
- Tepamas grietinėlės sūrelis: 2 valg. š.
- Kriaušės 6 vnt. konservuotų riekelių
Kaip gaminti
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).
1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus, cukrų ir druską. Sudėkite kambario temperatūros sviesto gabalėlius, pusę nurodyto kiekio susmulkinto sūrio.
2. Elektriniu plakikliu pulsuojančiu režimu sukite, kol liks tik trupiniai. Įpilkite grietinėlės, suminkykite tešlą, valandą laikykite šaldytuve. Atvėsintą tešlą padėkite tarp dviejų kepimo popieriaus atraižų ir kočiokite, kol gausite maždaug pusės centimetro storio lakštą.
3. Specialia formele išspauskite skritulėlius, išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Kepkite 180 C karščio orkaitėje 15–25 minutes (kol gražiai apskrus). Likusį sūrį gerai išsukite su tepamuoju sūreliu. Po šaukštelį pikantiško kremo užkrėskite ant atvėsusių sausainėlių, ant viršaus uždėkite po kelis smulkintų konservuotų kriaušių gabalėlius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita