Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Pienas 6 valg. š. arba grietinėlės
- Svogūnai 1 vnt.
- Pomidorai 8 vnt. vyšniniai
- Fetos sūris 50 g
- Petražolės 20 g
- Sviestas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska, įmaišykite grietinėlę.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite pusę plaktų kiaušinių, pamaišykite, toliau kepkite nemaišydama. Kai apačia apskrus, atsargiai apverskite omletą ir apkepkite kitą pusę. Taip pat iškepkite antrą omleto blyną.
3. Keptuvėje įkaitintame svieste trumpai apkepkite griežinėliais pjaustytus svogūnus.
4. Uždėkite ant omleto keptų svogūnų, kelias pomidorų puseles, kubeliais pjaustyto sūrio, užbarstykite kapotų petražolių ir pipirų, užlenkite vieną omleto kraštą. Tiekite su pomidorų padažu.
Kulinaro patarimas. Omletą galite įdaryti svieste kepintais svogūnais ir pievagrybiais, apkepta šonine arba daržovėmis: pomidorais, baklažanais, cukinijomis ir brokoliniais kopūstais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita