Ingredientai
- Lakštas paruoštos picos tešlos (įsigysite didžiuosiuose prekybos centruose) 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. ir 2 valg. š. įdarui
- Pomidorų pasta 2 valg. š.
- Kumpis 100 g karštai rūkyto; įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Morkos 1 vnt. įdarui
- Pievagrybiai 10 vnt. įdarui
- Sūris 100 g saujelė tarkuoto parmezano įdarui
- Rozmarinai 1 arbat. š. pagal skonį įdarui
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį įdarui
- Bazilikai 1 arbat. š. pagal skonį įdarui
Kaip gaminti
1. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, iki dailiai pagels.
2. Morką nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, pievagrybius supjaustykite griežinėliais, kumpį – šiaudeliais.
3. Morkas ir kumpį sumeskite į svogūnų troškinį ir apie 6 minutes pakepinkite. Tada įdarą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, berkite prieskonių ir nukelkite nuo ugnies.
4. Iš picos tešlos iškočiokite 2 papločius, kiekvieną aptepkite pomidorų pasta, tada krėskite įdaro, ant viršaus pabarstykite parmezano ir kraštelius užlankstykite (kaip kibino).
5. Viršų aptepkite aliejumi. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų