Ingredientai
- Miltai 600 g tešlai
- Vanduo 300 ml šilto; tešlai
- Mielės 15 g šviežių; tešlai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. tešlai
- Druska 22 g tešlai ir dar šiek tiek įdarui
- Konservuoti pomidorai 400 g smulkintų; įdarui
- Bazilikai 1 valg. š. džiovintų; įdarui
- Mocarelos sūris 200 g įdarui
- Chorizo dešra 100 g įdarui
Kaip gaminti
1. Išberti miltus ant darbinio stalo ir suformuoti „šulinėlį“.
2. Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.
3. Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti.
4. Tešlą iškočioti iki 2–3 cm storio.
5. Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti naudojant žiedą mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.
6. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų