Ingredientai
- Perlinės kruopos 200 g
- Pienas 3 st.
- Sviestas 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Riešutai 100 g žemės ar lazdynų
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Gerai nuplautas ir išbrinkintas kruopas suberkite į verdantį vandenį ir 5–10 min. pavirkite. Paskui vandenį nupilkite, o apvirusias kruopas suberkite į verdantį pasūdytą pieną ir ant mažos ugnies virkite, kol kruopos sugers visą skystį ir suminkštės.
2. Paruoškite padažą: smulkiai sukapotą svogūną pakepinkite svieste. Kai svogūnų gabalėliai pasidarys skaidrūs, suberkite sukapotus riešutus ir dar truputį pakepinkite.
3. Košę patiekite užpiltą riešutų padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita