Ingredientai
- Kalakutiena 1 kg Sultiniui;kalakutų krūtinėlių kaulų su trupučiu mėsos
- Svogūnai 1 vnt. Sultiniui
- Morkos 1 vnt. Sultiniui ir sriubai 2 morkos
- Salierai 2 vnt. stiebai ir sriubai gabaliukas (apie 100 g) saliero šakniagumbio
- Petražolės 1 vnt. sultiniui kelios šakelės ir sriubai šaknis
- Porai 1 vnt. sriubai
- Perlinės kruopos 75 g Sriubai
- Čiobreliai 10 g sultiniui kelios šakelės
- Laurų lapai 1 vnt. sultiniui
- Druska 1 arbat. š. sriubai; pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. sriubai; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausia užmerkite kruopas – išbrinkusios greičiau išvirs.
2. Kaulus sudėkite į skardą ir 30 min. kepkite 200oC karštumo orkaitėje. Ataušinkite, nupjaustykite suminkštėjusius mėsos gabaliukus. Apskrudusius kaulus sudėkite į didelį puodą ir įpilkite vandens, kad apsemtų.
3. Paruoškite sultiniui skirtas prieskonines daržoves: svogūnus nulupkite ir perpjaukite į keturias dalis. Morkas supjaustykite griežinėliais, salierų stiebus – nedideliais gabaliukais. Paruoštas daržoves sudėkite į puodą, įmeskite į ryšulėlį surištus prieskoninius žalumynus ir laurų lapelį.
4. Sultinį užvirinkite neuždengtame puode, nugraibykite putas, uždenkite ir ant nedidelės ugnies virkite 1,5 val. Paskui sultinį nukoškite ir supilkite į švariai išplautą puodą.
5. Sultinį vėl užvirinkite, sudėkite mirkytas kruopas, sriubai skirtas susmulkintas daržoves, kubeliais supjaustytą kalakutieną, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite dar 35 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita