Ingredientai
- Perlinės kruopos 200 g
- Vanduo 1 l
- Šoninė 100 g šaltai rūkytos
- Kietasis sūris 100 g
- Vynas 100 ml baltojo (nebūtinai)
- Morkos 100 g ir dar šiek tiek patiekimui
- Pastarnokas 100 g
- Baravykai 50 g džiovintų
- Svogūnai 50 g
- Česnakai 20 g
- Petražolės 30 g
- Krapai 30 g
- Aliejus 2 valg. š. ir dar šiek tiek patiekimui
- Burokėlių lapeliai 10 g patiekimui
Kaip gaminti
1. Džiovintus baravykus išmirkyti nedideliame kiekyje šalto vandens (apie 100 ml).
2. Puode ant alyvuogių aliejaus apkepinami smulkinti svogūnai su česnakais ir šonine. Dedamos prieskoninės žolelės ir smulkinti džiovinti baravykai. Dedamos perlinės kruopos, išmaišoma
3. Pilamas baltas vynas, skystis nuo grybų mirkymo, dalis vandens.
4. Dedami smulkinti pastarnokai ir morkos ir viskas ant nedidelės ugnies troškinama apie 15-20 minučių vis įpilant truputį vandens ir nuolat maišant.
5. Troškinimo pabaigoje išimamos prieskoninės žolelės.
6. Kai kruopos suminkštėja, dedamas tarkuotas sūris ir smulkinti žalumynai.
7. Paruoštas troškinys tiekiamas su morkytėmis, burokėlių lapais ir aliejumi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai