Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. biskvitui
- Cukrus 300 g 0,5 st. - biskvitui, 100 g - sirupui ir 40 g - glazūrai
- Miltai 1 st. 0,5 - biskvitui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 0,5 - biskvitui
- Citrinos 1 vnt. 0,5 arbat. š. - tarkuotos žievelės - biskvitui ir pusės citrinos sulčių - sirupui
- Apelsinai 1 vnt. 0,5 arbat. š. - tarkuotos žievelės - biskvitui
- Maskarponės sūris 250 g maskarponės kremui
- Grietinėlė 200 ml 35 - 36 proc. riebumo - maskarponės kremui
- Želatina 2 valg. š. 1,5 valg. š. - maskarponės kremui ir 0,5 arbat. š. - glazūrai
- Kondensuotas pienas: (0,5 skardinės - maskarponės kremui) 1 vnt.
- Vanduo 200 ml 160 - sirupui ir 40 - glazūrai
- Persikai 230 g 150 - trintų konservuotų - persikų sluoksniui ir 80 - glazūrai
Kaip gaminti
- Biskvitui: Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite apelsino ir citrinos žieveles.
- Viską gerai išmaišykite, tešlą supilkite į kepimo formą ir biskvitą kepkite ~10 min 200 laipsnių orkaitėje (kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas).
- Puriam maskarponės kremui: Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje ir po to ištirpdykite ant garų vonelės arba mikrobanginėje.
- Maskarponę sumaišykite su kondensuotu pienu.
- Grietinėlę išplakite, į ją įmaišykite ištirpintą želatiną.
- Grietinėlės masę įmaišykite į maskarponę.
- Sirupui (sulaistymui): Visus ingredientus sumaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
- Persikų glazūrai: Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpdykite.
- Cukrų sumaišykite su vandeniu ir sirupu ir kaitinkite ant mažos ugnies kol cukrus ištirps ir viskas pradės virti.
- Tuomet į gautą sirupą supilkite trintus persikus ir išjunkite ugnį.
- Į gautą masę supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite, glazūrą palikite vėsti iki kambario temperatūros.
- Torto surinkimas: Į konditerinį žiedą dėkite biskvitą ir gerai sulaistykite sirupu.
- Ant biskvito išpilkite trintus persikus.
- Supilkite maskarponės kremą ir tortą dėkite į šaldytuvą šiek tiek sustingti (~30 min).
- Ant torto viršaus supilkite glazūrą ir ant jos pridėliokite norimų vaisių ar uogų.
- Tortą pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant stingimo laiko.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita