Ingredientai
- Miltai 280 g
- Cukrus 125 g 50 g – tešlai, 1 valg. š. – apibarstyti ir 2 valg. š. – kremui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 5 g
- Sviestas 65 g šaltas
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Pienas 60 ml
- Grietinėlė 200 ml 60 ml riebios grietinėlės – tešlai, 1 valg. š. – aptepti ir 1 puodelis plakamosios – kremui
- Citrinos 1 vnt. tarkuota žievelė ir 2 valg. š. sulčių
- Persikai 3 vnt.
- Rudasis cukrus 65 g
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. po 1 arbat. š. persikams ir kremui
Kaip gaminti
PARUOŠKITE SCONES
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinį, pieną, riebią grietinėlę ir tarkuotą citrinų žievelę. Supilkite į miltų mišinį. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Minkydama kuo mažiau, suformuokite iš tešlos apie 1,5 cm storio tešlos apskritimą. Apvalia aštria formele išspauskite apie 7–8 cm skersmens apskritimus. Iš šio tešlos kiekio turėtumėte išspausti 6 tokio dydžio bei aukščio apskritimus. Perkelkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Aptepkite scones paviršių grietinėle ir apibarstykite cukrumi.
Astos Černės nuotr. / Gaminant persikų pyragėlius shortcake - Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol paviršius taps gražios aukso spalvos. Iškepusius scones perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
PARUOŠKITE PERSIKUS
- Persikus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite jas citrinų sultimis ir apibarstykite ruduoju cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išmaišykite.
- Palaikykite kambario temperatūroje apie 2 val., kartais pamaišydama.
PARUOŠKITE KREMĄ
- Į dubenį supilkite riebią plakamąją grietinėlę, rudąjį cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų.
- Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kol būsite pasiruošusi sluoksniuoti shortcakes.
PATIEKITE SHORTCAKES
- Atvėsusius scones perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Vidines perpjautas puses sulaistykite išsiskyrusiomis persikų sultimis.
- Ant lėkštės dėkite apatines scones riekeles. Ant jų gražiai sudėliokite persikų skilteles.
- Ant viršaus dėkite po šaukštą išplakto grietinėlės kremo. Ant viršaus uždėkite antrąją scones pusę.
Astos Černės nuotr. / Gaminant persikų pyragėlius shortcake - Patiekite iš karto arba, jei tieksite vėliau, laikykite šaldytuve. Skanaus!