6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Persikų pyragėliai „shortcake“

Persikų pyragėliai „shortcake“
Persikų pyragėliai „shortcake“ / Astos Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

PARUOŠKITE SCONES

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinį, pieną, riebią grietinėlę ir tarkuotą citrinų žievelę. Supilkite į miltų mišinį. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Minkydama kuo mažiau, suformuokite iš tešlos apie 1,5 cm storio tešlos apskritimą. Apvalia aštria formele išspauskite apie 7–8 cm skersmens apskritimus. Iš šio tešlos kiekio turėtumėte išspausti 6 tokio dydžio bei aukščio apskritimus. Perkelkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  4. Aptepkite scones paviršių grietinėle ir apibarstykite cukrumi.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant persikų pyragėlius „shortcake“
    Astos Černės nuotr. / Gaminant persikų pyragėlius shortcake
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol paviršius taps gražios aukso spalvos. Iškepusius scones perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.

PARUOŠKITE PERSIKUS

  1. Persikus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite jas citrinų sultimis ir apibarstykite ruduoju cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išmaišykite.
  2. Palaikykite kambario temperatūroje apie 2 val., kartais pamaišydama.

PARUOŠKITE KREMĄ

  1. Į dubenį supilkite riebią plakamąją grietinėlę, rudąjį cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų.
  2. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kol būsite pasiruošusi sluoksniuoti shortcakes.

PATIEKITE SHORTCAKES

  1. Atvėsusius scones perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Vidines perpjautas puses sulaistykite išsiskyrusiomis persikų sultimis.
  2. Ant lėkštės dėkite apatines scones riekeles. Ant jų gražiai sudėliokite persikų skilteles.
  3. Ant viršaus dėkite po šaukštą išplakto grietinėlės kremo. Ant viršaus uždėkite antrąją scones pusę.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant persikų pyragėlius „shortcake“
    Astos Černės nuotr. / Gaminant persikų pyragėlius shortcake
  4. Patiekite iš karto arba, jei tieksite vėliau, laikykite šaldytuve. Skanaus! 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.