„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.1 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Persikų pyragėliai su užrašais

Pyragėliai su persikais
Pyragėliai su persikais / Astos Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir kreminį sūrį.
  2. Trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai. Supilkite pieną ir išminkykite tešlą. Jei tešla vis dar per sausa, įpilkite papildomą šaukštą pieno.
  3. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Išminkykite tešlą, kol bus visiškai vientisa. Padalinkite į dvi dalis, suformuokite apskritimus.
  4. Suvyniokite kiekvieną tešlos dalį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve kelias valandas ar per naktį.
  5. PARUOŠKITE ĮDARĄ. Atskirame dubenyje sumaišykite persikų gabalėlius, cukrų, rudąjį cukrų, kukurūzų krakmolą, citrinos sultis, druską ir cinamoną. Atidėkite į šalį.
  6. PARUOŠKITE PYRAGĖLIUS. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Išvyniokite iš maistinės plėvelės ir perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Iškočiokite į maždaug 0,5 mm storio tešlos lakštą. Su apvaliu indu aštriais kraštais iš tešlos išspauskite maždaug 12 cm skersmens dydžio apskritimus.
  7. Iš tešlos likučių formelėmis išspauskite ar aštriu peiliu išpjaustykite reikiamas raides, kad galėtumėte sudėlioti norimus žodžius ant pyragėlių. Atkreipkite dėmesį į pyragėlių dydį ir tai, kokio dydžio turi būti raidelės, kad tilptų visas žodis. Paruoštas raideles sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos lėkštės ar padėklo ir dėkite į šaldytuvą.
  8. Į kiekvieno tešlos apskritimo centrą dėkite po šaukštą persikų įdaro. Aplinkui įdarą palikite po porą centimetrų švarios tešlos. Šiuos kraštelius lengvai patepkite plaktu kiaušiniu. Perlenkite apskritimą per pusę ir kraštelius pirštais tvirtai užspauskite.
  9. Perkelkite suformuotus pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Pyragėlių kraštus užspauskite šakutės dantukais. Pyragėlius dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie valandą.
  10. Kol pyragėliai šaldytuve, įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Išimkite pyragėlius iš šaldytuvo, aptepkite plaktu kiaušiniu. Raideles taip pat lengvai aptepkite kiaušinio plakiniu, tuomet – prilipinkite prie pyragėlio paviršiaus.
  11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Valgykite šiltus ar atvėsusius. Skanaus!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.