Ingredientai
- Petražolės 50 g šviežių
- Kalendros 40 g šviežios
- Česnakai 2 skiltelės susmulkintos
- Druska 0,5 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. maltų
- Alyvuogių aliejus 200 ml
Kaip gaminti
1. Petražoles ir kalendrą sukapokite, tada sudėkite į dubenį kartu su susmulkintu česnaku ir viską gerai išmaišykite.
2. Į žolelių mišinį įberkite druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių ir dar sykį gerai išmaišykite.
3. Lėtai pilkite alyvuogių aliejų. Mentele permaišykite, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų. Palikite pastovėti kambario temperatūroje, kad skoniai susimaišytų.
4. Mėsą ištrinkite marinatu ir palikite pastovėti porą valandų arba geriausia – per naktį.
Kategorijos
- Rengiu šventę: Vakarėlis