Ingredientai
- Plekšnė 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. padažui
- Prieskonių mišinys Za’atar 1 arbat. š. padažui
- Kalendros sėklos 0,5 arbat. š. maltų; padažui
- Kuminai 0,25 arbat. š. maltų; padažui
- Česnakai 2 skiltelės sutraiškytos; padažui
- Kvapnieji pipirai 0,5 arbat. š. maltų; padažui
- Citrinos sultys 2 valg. š. padažui
- Petražolės 80 g salotoms
- Svogūnų laiškai 40 g salotoms
- Paprikos 1 vnt. raudonoji; salotoms
- Speltos kviečių grūdai 40 g virtų neskaldytų; arba perlinių kruopų; salotoms
- Anakardžių riešutai 40 g kepintų ir stambiai sukapotų; saloms
Kaip gaminti
Plekšnės iškeptos paprastuoju būdu – pašlakstytos aliejumi, druska ir pipirais. Toliau – orkaitė, įkaitinta iki 180 laipsnių, ir 30 minučių kepimo. Su žuvimi kaip visada – kuo paprasčiau, tuo geriau, ar ne?
O salotos ruošiamos taip:
1. Sumaišome visus padažo ingredientus ir atidedame į šalį.
2. Petražoles, svogūnų laiškus smulkiai sukapojame. Papriką supjaustome kubeliais. Dubenyje sumaišome su virtomis speltos kruopomis ir anakardžių riešutais.
3. Užpilame salotas padažu ir gerai viską permaišome. Jei reikia, įberkite druskos. Paliekame apie 10–20 min „susigulėti“ skoniams.
4. Patiekiame su keptomis plekšnėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei