Ingredientai
- Bulvės 700 g picos padui
- Čederio sūris 50 g picos padui
- Kiaušiniai 1 vnt. picos padui
- Aliejus 30 g picos padui
- Druska 0,3 arbat. š. arba pagal skonį; picos padui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį; picos padui
- Mocarelos sūris 200 g viršui
- Pomidorai 6 vnt. per pusę perpjauti vyšniniai; viršui
- Raudonėliai 1 žiupsnelis arba bazilikų; džiovintų (galima naudoti ir šviežias žoleles)
- Chorizo dešra 30 g arba pepperoni; tinka ir vytintas kumpis; viršui
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C laipsnių temperatūros.
2. Nuskustas bulves sutarkuokite burokine tarka. Tarkuotų bulvių masę sudėkite ant darbastalio, ant kurio išskleistas popierinis rankšluostis. Masę tolygiai paskleiskite ir iš viršaus popierinių rankšluosčiu nuspauskite kiek įmanoma skysčio.
3. Sudėkite nusausintą bulvių masę į dubenį, sudėkite tarkuotą sūrį, kiaušinį, druską, pipirus, aliejų ir gerai išmaišykite.
4. Iš bulvių masės ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos suformuokite apie 30 cm diametro apskritimą. Dėkite kepimo formą su bulviniu padu į vidurinę orkaitės lentyną ir kepkite 25-30 minučių arba kol pado kraštai gražiai apskrus.
5. Iškepusį bulvinį padą išimkite iš orkaitės, ant viršaus sudėkite suplėšytą mocarelos sūrį, dešrą, pomidoriukus, pabarstykite džiovintais bazilikais ir raudonėliais ir kepkite dar 10-15 minučių arba kol išsilydys sūris. Jei naudosite šviežius bazilikus ir raudonėlius, suberkite juos ant picos, jai iškepus.