Ingredientai
- Aliejus 3 valg. š. Papločiui
- Miltai 1125 g 4,5 puodelio; papločiui
- Cukrus 2 arbat. š. Papločiui
- Mielės 1 valg. š. sausų; papločiui
- Pomidorų padažas 2 valg. š. Papločiui
- Jautiena 200 g Įdarui
- Džiovinti pomidorai 40 g Įdarui
- Sūris 125 g tarkuoto parmezano; įdarui
- Kumpis 4 riekės kelios juostelės vytinto jautienos; įdarui
- Mocarelos sūris 150 g įdarui
- Raudonasis svogūnas 2 vnt. įdarui
- Vanduo 300 ml Papločiui
- Druska 2 arbat. š. Papločiui
Kaip gaminti
- Juodaisiais pipirais bei druska pagardintą maltą mėsą maišydama 15 minučių pakepinkite karštuose riebaluose.
- Paruoškite tešlą papločiui: į dubenį suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, druska, mieles, supilkite aliejų, vandenį ir suminkykite tešlą. Valandai padėkite į šaldytuvą. Ištraukusi iš jo, iškočiokite ploną apskritimą ir įtieskite į riebalais išteptą apvalią kepimo skardą. Subadžiusi šakute, plonai aptepkite pomidorų padažu.
- Ant papločio viršaus tolygiai paskleiskite tarkuotą sūrį ir kepintą faršą. Išdėliokite svogūnų griežinėlius, juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus, vytintą kumpį, mocarelos griežinėlius ir 15 minučių pašaukite į karštą orkaitę.
- Tiekdama apibarstykite gražgarstėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų