Ingredientai
- Mielės 2 arbat. š. sausų - tešlai
- Vanduo 375 ml tešlai
- Miltai 600 g tešlai
- Alyvuogių aliejus 60 ml tešlai
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - tešlai
- Cukrus 1 žiupsnelis tešlai
- Pomidorų pasta: (natūralios - įdarui) 100 ml
- Rūkyta šoninė: (plonos juostelės - įdarui) 6 riekės
- Špinatai 1 sauja įdarui
- Kiaušiniai 4 vnt. įdarui
- Šaldyti žirneliai 240 g arba šviežių - įdarui
- Gražgarstės 1 sauja įdarui
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovinti, pagal skonį - įdarui
Kaip gaminti
1. Į dubenį suberkite mieles, cukrų, supilkite vandenį, viską gerai išmaišykite ir palaukite, kol mielės suputos.
2. Kitame dubenyje sumaišykite su druska persijotus miltus, druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles, aliejų ir užmaišykite tešlą. Ją dėkite ant miltais pabarstytos lentos ir minkykite apie 10 min. Dėkite ją į dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir apie valandą palaikykite, kad tešla pakiltų.
3. Iš paruoštos tešlos ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didesnius picos lakštus ir aptepkite juos pomidorų pasta, užberkite raudonėlių. Šoninės juosteles pakepinkite keptuvėje, išdėliokite jas ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, o keptuvėje likusiuose riebaluose trumpai pakaitinkite špinatus.
4. Ant picų per vidurį krėskite špinatų ir dėkite po kelias šoninės juosteles, ant jų – po žalią kiaušinį. Picas kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite užbėrusi žalių žirnelių ir uždėjusi gražgarsčių lapelių.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita