Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla 2 vnt. 2 lakštai
- Parmezano sūris 1 sauja
- Pomidorai 2 vnt.
- Paprikos 2 vnt. skirtingų spalvų
- Alyvuogės 1 sauja juodosios be kauliukų
- Mocarelos sūris 200 g
- Raudonėliai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pesto padažas 1 arbat. š. su bazilikais
- Aliejus 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. šaukštelis sulčių
- Bazilikai 6 vnt. šviežių lapelių - papuošimui
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, odeles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.
3. Nuvarvintą mocarelą irgi supjaustykite griežinėliais. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje, tada nulupkite odeles. Tai padaryti bus lengviau, jei karštas paprikas trumpam panardinsite į šaltą vandenį.
4. Ant kiekvieno picos gabalėlio dėkite mocarelos, pomidorų griežinėlių, berkite alyvuogių, centre dėkite po pusę raudonos ir geltonos paprikos.
5. Picą apsibarstykite parmezanu bei smulkintais bazilikais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita