Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla 2 vnt. lakštai
- Sūris 50 g parmezanas
- Pomidorai 2 vnt.
- Paprikos 2 vnt. skirtingų spalvų
- Alyvuogės 50 g saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų
- Mocarelos sūris 200 g
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. šaukštelis sulčių
- Pesto padažas 1 arbat. š. su bazilikais
- Aliejus 1 arbat. š.
- Bazilikai 2 arbat. š. lapeliai papuošimui
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų.
3. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, odeles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.
4. Nuvarvintą mocarelą irgi supjaustykite griežinėliais.
5. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje, tada nulupkite odeles. Tai padaryti bus lengviau, jei karštas paprikas trumpam panardinsite į šaltą vandenį.
6. Ant kiekvieno picos gabalėlio dėkite mocarelos, pomidorų griežinėlių, berkite alyvuogių, centre dėkite po pusę raudonos ir geltonos paprikos.
7. Picą apsibarstykite parmezanu bei smulkintais bazilikais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita