Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. po šaukštą padui ir viršui
- Kukurūzų (polentos) kruopos 1 st. padui
- Vanduo 4 st. padui
- Druska 1 arbat. š. padui
- Mocarelos sūris 2 vnt. rutuliukai; viršui
- Česnakai 2 skiltelės pkaustytos griežinėliais; viršui
- Pomidorai 1 puodelis pusiau perpjautų mažų; viršui
- Parmezano sūris 0,25 st. tarkuoto; viršui
- Aitriosios paprikos dribsniai 1 žiupsnelis viršui (nebūtina)
- Kumpis 60 g plonai pjaustyto vytinto (arba karšto rūkymo šoninės); viršui
- Bazilikai 10 vnt. viršui (nebūtina)
Kaip gaminti
1. Košei skirtą vandenį užvirkite. Maišant verdantį vandenį supilkite kukurūzų kruopas, druską, aliejų. Kai košė užvirs, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite vis pamaišydami 20–25 minutes arba kol kruopos taps minkštos.
2. Išvirusią košę tolygiai paskleiskite ant kepimo formos ištiesto kepimo popieriaus ir atvėsinkite. Padas turi visiškai atvėsti, geriausia būtų įdėti bent valandai į šaldytuvą. Taip pat padą galite pasiruošti iš vakaro. Tuomet atvėsusią košę uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros, įdėkite į ją alyvuogių aliejumi apšlakstytą picos padą ir kepkite 15 minuči
4. Po 15 minučių padą ištraukite. Sudėkite ant jo plėšytą mocarelą, česnaką, pomidorus, parmezano sūrį, aitriosios paprikos dribsnius, kumpį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Beje, kumpį galite dėti ir ant jau iškeptos picos.
5. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite kol sūris ištirps ir pradės burbuliuoti.
6. Iškepusią išimkite iš orkaitės ir palikite bent 5 minutes pailsėti. Prieš patiekdami apibarstykite bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis