Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Pica su polentos padu (be glitimo)

Pica su polentos padu
Pica su polentos padu / Tinklaraštininkės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Tinklaraštis bulviukose.ltKukurūzų košės pado pica – sveikesnė alternatyva ribojantiems miltus dėl juose esančio glitimo arba šios košės, kurią vadinu itališku pavadinimu – polenta, fanams tokiems kaip aš. Kukurūzų kruopos malamos iš džiovintų kukurūzų grūdų. Priklausomai nuo malimo, gali būti smulkesnės, stambesnės arba manų kruopų dydžio.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Košei skirtą vandenį užvirkite. Maišant verdantį vandenį supilkite kukurūzų kruopas, druską, aliejų. Kai košė užvirs, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite vis pamaišydami 20–25 minutes arba kol kruopos taps minkštos.

2. Išvirusią košę tolygiai paskleiskite ant kepimo formos ištiesto kepimo popieriaus ir atvėsinkite. Padas turi visiškai atvėsti, geriausia būtų įdėti bent valandai į šaldytuvą. Taip pat padą galite pasiruošti iš vakaro. Tuomet atvėsusią košę uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros, įdėkite į ją alyvuogių aliejumi apšlakstytą picos padą ir kepkite 15 minuči

4. Po 15 minučių padą ištraukite. Sudėkite ant jo plėšytą mocarelą, česnaką, pomidorus, parmezano sūrį, aitriosios paprikos dribsnius, kumpį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Beje, kumpį galite dėti ir ant jau iškeptos picos.

5. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite kol sūris ištirps ir pradės burbuliuoti.

6. Iškepusią išimkite iš orkaitės ir palikite bent 5 minutes pailsėti. Prieš patiekdami apibarstykite bazilikų lapeliais.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.