Ingredientai
- Vanduo 250 ml šilto; picos pagrindui
- Mielės 1,5 arbat. š. sausų aktyvių; picos pagrindui
- Cukrus 1 valg. š. picos pagrindui
- Druska 1 arbat. š. picos pagrindui
- Miltai 360 g picos pagrindui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. 1 picos pagrindui ir 1 picos viršutiniam sluoksniui
- Pomidorų padažas 6 valg. š. specialaus picai arba paprasto natūralaus; picos viršui
- Sūrio lazdelės 6 vnt. plėšomo; picos viršui
- Mocarelos sūris 230 g tarkuotos; picos viršui
- Sūris 230 g tarkuoto geltono ar balto sūrio; picos viršui
- Paprikos 1 valg. š. griežinėliais pjaustytos Chalapos; picos viršui
- Pomidorai 1 vnt. be sėklų, supjaustytas riekelėmis; picos viršui
- Chorizo dešra 20 vnt. riekelių; picos viršui; pvz., po 10 chorizo ir saliamio
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai paruošiame tešlos pagrindą. Nedideliame dubenėlyje, sumaišykite šiltą vandenį su mielėmis ir 1 šaukšteliu cukraus. Palikite pabrinkti apie 5–10 min.
2. Miltus suberkite į didelį dubenį. Pradžiai galite naudoti 2,5 puodelio, o pusę pasilikti, jei tešla bus lipni, pridėkite vėliau (kaip žinia, tešlos elastingumui daug įtakos turi oro temperatūra ir drėgmės kiekis namuose, tad kaskart pagrindas gali nežymiai skirtis nepaisant to, kad viską darysite lygiai taip pat).
3. Į miltus įmaišykite likusį cukrų ir druską. Supilkite pabrinkusių mielių mišinį (turi būti grietinės konsistencijos) ir viską išmaišykite rankomis. Tada tešlą perkelkite ant miltuoto paviršiaus ir dar paminkykite apie 5 min., o tada palikite 5 min. pailsėti.
4. Po 5 min. vėl imkite tešlą, kuri jau turėtų būti šiek tiek elastingesnė, ir dar paminkykite keletą minučių. Suformuokite rutulį ir perkelkite į aliejumi išteptą švarų ir lygų dubenėlį. Būtinai aliejumi ištepkite ne tik dubenėlį, bet ir pačią tešlą. Tada uždenkite dubenį maistine plėvele, ant viršaus uždėkite virtuvinį rankšluostėlį ir padėkite ramiai ir šiltai, maždaug valandai.
5. Kol kildinate tešlą, įkaitinkite orkaitę iki labai karštos (apie 250 laipsnių) ir palikite karštą iki kepimo likus apie 30 min.
6. Pakilusią tešlą dėkite ant miltuoto paviršiaus, perpjaukite pusiau ir rankomis ištempkite bei suformuokite apskritimo formos būsimos picos pagrindus (tik nenaudokite kočėlo, nes kočiojant iš tešlos išeitų visas kildinimo metu susikaupęs oras, kuris suteikia pagrindui purumą ir lengvumą).
7. Tešlos kraštus taip pat formuokite plokščius, kuo plonesnius. Tada paimkite didelį kepimo popieriaus lapą ir apibarstykite jį kukurūzų miltais ar manais (tai apsaugos nuo sukibimo su tešla), dėkite ant jo suformuotą picos pagrindą.
8. Perpjaukite sūrio lazdeles pusiau, dėkite ant picos kraštų ir juos užsukite bei gerai užspauskite kartu su viduje esančiu sūriu.
9. Pagrindo vidurinę dalį apšlakstykite alyvuogių aliejumi, aptepkite picos ar natūraliu pomidorų padažu ir dėliokite norimus ingredientus viršutiniam sluoksniui (mes sūrį dedame paskiausiai, nors galite dėti ir atvirkščiai – pirma sūrį, o ant jo visus likusius ingredientus). Galite dėti panašius, kaip naudojame mes, arba kitus savo mėgstamus.
10. Įdėkite paruoštą picą į orkaitę kartu su kepimo popieriumi (kad būtų lengviau įkelti į orkaitę ir vėliau išimti, galite naudoti plastikinę ar kokią kitą ploną lentelę ar net picos ližę, jei turite) ir kepkite, kol picos kraštai gražiai pageltonuos, apie 7–10 min.
11. Paruoškite ir antrąją picą, kol pirmoji kepa.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis