Ingredientai
- Miltai 1 st. tešlai
- Mielės 1 arbat. š. tešlai
- Pienas 100 ml tešlai
- Vanduo 100 ml šiltas - tešlai
- Alyvuogių aliejus 3 arbat. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovinti
- Cukrus 1 žiupsnelis tešlai
- Kumpis 200 g įdarui
- Sūris 200 g brandintas - įdarui
- Varškės sūris 150 g įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Kiaušiniai 4 vnt. įdarui
- Pomidorai 180 g mažas indelis trintų be odelių - įdarui
Kaip gaminti
1. Pieną pašildykite, supilkite į gilesnį dubenį su šiltu vandeniu, ten pat suberkite druską, mieles, cukrų ir viską išmaišykite.
2. Į masę supilkite miltus, šaukštelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir iš tešlos suformuokite rutulį ir valandą laikykite šiltai.
3. Iš tešlos suformuokite keturis vienodo dydžio apskritimus ir juos iškočiokite.
4. Sūrį sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su kiaušiniais (vieną palikite picoms aptepti).
5. Į sūrio masę įmaišykite kubeliais pjaustytą kumpį ir varškės sūrį, pomidorus, berkite druskos, pipirų, raudonėlių ir viską išmaišykite.
6. Ant picos lakštų krėskite įdaro, suformuokite pyragėlius, juos aptepkite kiaušinio plakiniu, berkite raudonėlių.
7. Picas kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų