Ingredientai
- Grietinė 250 ml kefyro arba rūgpienio
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. nubrauktas
- Miltai 600 g kiekis priklauso nuo grietinės, kefyro ar rūgpienio riebumo
- Sūris 100 g fermentinis - įdarui
- Pomidorų padažas 8 valg. š. įdarui
- Kumpis 120 g rūkytas - įdarui
- Ananasai 100 g konservuoti gabaliukais - įdarui
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
- Grietinę, kefyrą arba rūgpienį supilkite į dubenį, suberkite druską, supilkite aliejų ir įdėkite kiaušinio trynį. Viską išmaišykite. Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.
- Kumpį supjaustykite gabaliukais, sūrį sutarkuokite. Padalykite tešlą į 16 gabaliukų. Kiekvieną gabaliuką pabarstykite miltais ir iškočiokite picą. Dėkite į kepimo skardą (tilps po vieną), kiekvieną patepkite pomidorų padažu, išdėliokite kumpį. Ananasų gabaliukus (jei didoki, dar pasmulkinkite) dėkite ant kumpio, pabarstykite sūriu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 8–10 minučių, kol blynelių kraštai pagels. Galite pagardinti džiovintais raudonėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita