Ingredientai
- Jautiena 500 g maltos
- Svogūnai 1 vnt. smulkiai supjaustytas
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės sutrintos
- Morkos 3 vnt. supjautytos kubeliais
- Salierų stiebai 1 vnt. supjautytas kubeliais
- Šaldyti žirneliai 1 puodelis arba šviežių
- Pomidorų pasta 2 valg. š.
- Vorčesterio padažas 1 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š.
- Jautienos sultinys 1,5 l arba kitas kiekis, priklausomai nuo norimo tirštumo; tiks ir daržovių
- Bulvių košė 6 valg. š. tinka vakarykštės likučiai, patiekimui
- Petražolės 2 valg. š. šviežių sukapotų; patiekimui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite platų puodą storu dugnu, įpilkite aliejaus, suberkite maltą jautieną ir pakepinkite nuolat pakapodami mentele ir pavartydami, kad mėsa nesukeptų į kelis gabalus, bet išliktų biri. Perdėkite į dubenį.
2. Į puodą, kuriame kepė malta jautiena, berkite svogūnus, pakepinkite, kol taps skaidrūs, berkite česnaką, pakepinkite 30 sekundžių, tuomet suberkite morkas ir salierus, kepinkite 3-4 min. nuolat pamaišydami, kol pakvips.
3. Į puodą su daržovėmis grąžinkite maltą jautieną, pilkite Vorčesterio padažą, garstyčias, dėkite pomidorų pastą, o galiausiai supilkite sultinį. Virkite 15-20 min., kol morkos bus visiškai išvirusios. Į virimo pabaigą suberkite žirnelius, leiskite jiems visiškai išvirti.
4. Išvirusiai sriubai leiskite šiek tiek pastovėsi, patikrinkite, ar netrūksta prieskonių.