Ingredientai
- Sausainiai 250 g šokoladinių - pvz. „Selga“ - pagrindui
- Sviestas 320 g 150 - pagrindui ir 170 - riešutiniam užpilui
- Grietinėlė 125 ml riebios - riešutiniam užpilui
- Likeris 1 valg. š. kreminio kavos (pvz., „Damų“) - įdarui
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. įdarui
- Kava 1 arbat. š. tirpios miltelių - įdarui
- Šokoladas 250 g pieninio - įdarui
- Sūris 650 g kreminio - įdarui
- Kakava 3 valg. š. miltelių - įdarui
- Druska 1 arbat. š. 0,5 - įdarui ir 0,5 - riešutiniam užpilui
- Cukrus 250 g įdarui
- Kiaušiniai 3 vnt. didelių - įdarui
- Rudasis cukrus 170 g riešutiniam užpilui
- Grietinė 125 ml įdarui
- Graikiniai riešutai 230 g riešutiniam užpilui
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo folija išklokite 22 cm skersmens kepimo indą atsegamais kraštais.Šokoladinius sausainius susmulkinkite iki trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu.
- Paruošta mase išklokite kepimo indo dugną ir sieneles.
- Kepkite torto pagrindą įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
- Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 ºC.
- Paruoškite torto įdarą
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir tirpios kavos miltelius.
- Šokoladą ištirpinkite ant „garų vonelės“ ar mikrobangų krosnelėje. Atidėkite į šalį, kol atvės.
- Kreminį sūrį, kakavos miltelius ir druską sudėkite į didelį dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
- Suberkite į kreminio sūrio masę cukrų ir vėl išplakite.
- Toliau plakdami, lėtai supilkite tirpintą atvėsusį šokoladą.
- Supilkite grietinės masę. Išplakite.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę šiek tiek paplakdami.
- Paruoštą įdarą supilkite į atvėsusį šokoladinio torto pagrindą.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 70–75 minutes, kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, šiek tiek judės.
- Atvėsinkite, tuomet suvyniokite į maistinę plėvelę ir per naktį palaikykite šaldytuve.Kitą dieną, išėmę tortą iš šaldytuvo, palikite jį maistinėje plėvelėje, kol atšils iki kambario temperatūros.
- Paruoškite graikinių riešutų užpilą
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Graikinius riešutus paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite įkaitintoje orkatėje apie 7–10 minučių, kol gražiai apskrus.
- Išimkite riešutus iš orkaitės ir atvėsinkite.
- Sviestą ir rudąjį cukrų sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol cukrus ištirps.
- Supilkite grietinėlę, suberkite druską ir kaitinkite toliau, kol masė užvirs ir šiek tiek sutirštės. Nekaitinkite labai ilgai, vos kelias minutes, kitaip atvėsusi karamelė bus kieta, o šiuo atveju reikia, kad ji išliktų minkštos konsistencijos.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite masę atvėsti.
- Į atvėsusią masę suberkite riešutus ir išmaišykite.
- Paruoštu užpilu apliekite tortą.
- Pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!