Ingredientai
- Žuvis 500 g baltos žuvies (geriau nešaldytos)
- Petražolės 1 vnt. šaknis
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Pienas 400 ml
- Bulvės 300 g
- Morkos 200 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Žuvį išdarinėkite, išimkite nugarkaulį, nulupkite ir supjaustykite porcijomis. Galvą, odą ir ašakas sudėkite į puodą, įpilkite 1 l vandens, įdėkite petražolių šaknį ir ant nedidelės ugnies pavirkite 20 min.
2. Svogūnus smulkiai sukapokite ir trumpai pakepinkite keptuvėje išlydytame svieste.
3. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais. Paruoštas daržoves sudėkite į puodą, supilkite nukoštą žuvies sultinį, pieną. Virkite apie 20 min. (kol daržovės suminkštės). Tada sudėkite žuvį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pavirkite dar 10 min.