Ingredientai
- Pievagrybiai 300 g
- Sūris 100 g fermentinis
- Svogūnai 100 g
- Sviestas 4 valg. š.
- Grietinė 100 g
- Miltai 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Griežinėliais supjaustytus grybus trumpai pakepinkite su 2 šaukštais sviesto ir išdėliokite į indelius.
2. Paruoškite padažą: smulkintus svogūnus pakepinkite likusiame svieste, suberkite miltus, maišydami dar truputį pakepinkite ir atskieskite karštu vandeniu. Į sutirštėjusį padažą sudėkite grietinę, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Gatavą padažą išpilstykite į indelius.
3. Viską apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir neuždengę indelių kepkite 170°C karštumo orkaitėje 15 min.
Patarimas. Į grybų troškinį dar galima pridėti kubeliais pjaustytų bulvių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita