Ingredientai
- Kiaušiniai 10 vnt.
- Pievagrybiai 200 g rudieji
- Svogūnai 1 vnt.
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Majonezas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį
- Petražolės 1 vnt. šakelė šviežių
Kaip gaminti
1. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8–10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greičiau atvėstų. Lukštus nulupkite ir perpjaukite kiaušinius išilgai per pusę, trynius išimkite į atskirą dubenėlį ir atidėkite į šalį.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite dar porą minučių. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir dar minutę pakaitinkite. Sudėkite pakepintas daržoves į lėkštę ir gerai nusausinkite popierinu rankšluosčiu. Atvėsinkite.
3. Į atvėsusį grybų mišinį sudėkite kiaušinių trynius, majonezą, pagardinkite druska ir pipirais. Pertrinkite visus produktus, kad gautųsi vientisa masė.
4. Paruoštą įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir įdarykite kiaušinių puseles. Ant viršaus uždėkite po mažą šviežios petražolės lapelį. Sudėkite kiaušinius į lėkštę ir patiekite. Skanaus!
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita