Ingredientai
- Pievagrybiai 2 st. griežinėliais pjaustytų
- Kumpis 150 g virto
- Porai 1 vnt.
- Aliejus 3 valg. š.
- Sviestas 3 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Grietinėlė 1 st. riebios
- Sūris 125 g tarkuoto brandinto
- Džiūvėsiai 4 valg. š.
- Muskatas 1 arbat. š.
- Petražolės 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite pievagrybius ir griežinėliais pjaustytus porus, maišydama kepkite, kol suminkštės.
2. Suberkite miltus, supilkite likusį aliejų ir maišydama kepkite dar maždaug 5 min.
3. Supilkite grietinėlę, pagardinkite muskatu, maišydama kaitinkite, kol sutirštės.
4. Suberkite džiūvėsėlius ir sūrį, atsargiai išmaišykite.
5. Keturis keraminius kepimo indelius patepkite sviestu, ant dugno sudėkite juostelėmis pjaustytą kumpį, ant viršaus užkrėskite grybų ir sūrio masės.
6. Pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 15–20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita