Ingredientai
- Pievagrybiai 110 g
- Špinatai 2 sauja
- Citrinos 1 vnt. 3 valg. š. sulčių
- Alyvuogių aliejus 2 arbat. š.
- Petražolės 2 valg. š. smulkintų lapelių
- Jogurtas 3 valg. š. graikiško
- Pienas 2 valg. š.
- Svogūnų laiškai 1 sauja 2 valg. š. smulkiai pjaustytų
- Rozmarinai 1 arbat. š. 0,5 džiovinto
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite ir kiekvieną kepurėlę perpjaukite į keturias dalis. Apibarstykite druska ir palaikykite 30 min. Perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite nudžiūti.
2. Citrinų sultis nemažame dubenėlyje sumaišykite su aliejumi, petražolėmis, rozmarinais, suberkite pievagrybius ir dar kartą gerai išmaišykite.
3. Jogurtą išplakite su pienu, pipirais.
4.Špinatų lapus nuplaukite, nusausinkite, didesnius suplėšykite mažesniais gabalėliais. Išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus sukraukite po kauburėlį grybų, apliekite jogurtiniu padažu ir apibarstykite svogūnų laiškais.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita