Ingredientai
- Bulvės 6 vnt. nedidelės
- Morkos 3 vnt.
- Pievagrybiai 1 kg
- Miltai 4 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Sūris 200 g fermentinis
- Sviestas 2 valg. š.
- Daržovių sultinys 1 l 1-1,5l arba grybų
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Užvirkite sultinį ir sudėkite kubeliais pjaustytas bulves su morkomis. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto ir apkepkite smulkintus svogūnus ir pjaustytus pievagrybius.
2. Miltus apkepkite sausoje keptuvėje, kol parus, ir suberkite į svogūnų bei grybų masę. Įpilkite sultinio (0,5 stiklinės) ir maišydami kepkite, kol sutirštės.
3. Vėliau visa tai sudėkite į puodą su bulvėmis ir morkomis, įberkite čiobrelių, tarkuoto sūrio ir maišydami virkite, kol sūris išsilydys (sūrį galite sudėti į jau lėkštėse išpilstytą karštą sriubą).
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita