Ingredientai
- Pievagrybiai 600 g
- Kalakutiena 500 g filė
- Sultinys 1500 ml grybų
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. pusė šaknies
- Pomidorai 250 g 1 stiklinė savo sultyse konservuotų pomidorų be odelių
- Parmezano sūris 100 g tarkuotas
- Aliejus 4 valg. š.
- Petražolės 1 valg. š. kapotos šviežios
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Saliero šaknį supjaustykite kubeliais, morką – plonais šiaudeliais.
2.Daržoves ir kalakutienos filė sudėkite į verdantį grybų sultinį ir virkite 30 minučių. Mėsą išimkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite atgal į sriubą.
3.Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis ir su svogūnais apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
4.Sukrėskite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, dėkite į puodą ir virkite dar 10 minučių.
5.Sriubą tiekite pabarstytą parmezanu ir kapotomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita