Ingredientai
- Pievagrybiai 800 g
- Daržovių sultinys 2 l tinka ir tirpus
- Salierai 2 vnt. 2 puodeliai stambiai sutarkuotų šakniagumbių
- Svogūnai 3 vnt. 2 puodeliai stambiai sukapotų
- Jogurtas 120 g natūralus
- Miežinės kruopos: (ketvirtadalis) 1 puodelis
- Česnakai 4 skiltelės
- Sojų padažas 4 valg. š.
- Aliejus 4 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. ketvirtadalis
Kaip gaminti
1. Storasienį puodą uždėkite ant ugnies ir 1 min. pakaitinkite. Įpilkite aliejaus ir puodą pasukinėkite, kad riebalai pasklistų po visą dugną.
.2 Sudėkite nuvalytus ir griežinėliais supjaustytus pievagrybius, retkarčiais pamaišydami kepkite, kol išsiskirs sulčių.
3. Sudėkite salierus, svogūnus, grūstus česnakus ir troškinkite, kol svogūnai suminkštės.
4. Supilkite sultinį, suberkite kruopščiai nuplautas kruopas. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, puodą uždenkite ir virkite, kol kruopos suminkštės. Tada pagardinkite pipirais.
5. Jogurtą įmaišykite taip: iš pradžių dubenėlyje jį sumaišykite su maždaug 100 ml karštos sriubos, paskui puodą nukelkite nuo ugnies, įmaišykite jogurto mišinį ir pagardinkite sojų padažu. Įmaišius jogurtą nebeužvirkite!
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita