Ingredientai
- Bulvės 2 vnt.
- Rūkyta šoninė 150 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Grietinėlė 100 ml
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Džiovinti žalumynai (krapai, petražolės) 50 g
- Sūris 100 g saujelė tarkuoto parmezano
- Fetos sūris 150 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 50 g formelėms patepti
Kaip gaminti
1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Šoninę – juostelėmis.
3. Kiaušinius ir grietinėlę elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos purios masės, suberkite žalumynus, išspauskite česnako skilteles.
4. Vidutinio dydžio kepimo formeles ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, tada sluoksniuokite bulves, trupintą fetos tipo sūrį, svogūnus ir šoninę.
5. Ant viršaus pilkite kiaušinių plakinį ir berkite tarkuoto parmezano.
6. Kepkite karštoje orkaitėje apie 13–15 min., kol viršus dailiai apskrus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita