Ingredientai
- Baklažanai 3 kg
- Paprikos 300 g saldžiųjų
- Pomidorai 300 g
- Svogūnai 300 g
- Aliejus 100 ml
- Petražolės 1 sauja šviežių arba bazilikų
- Česnakai 8 skiltelės 8 - 10
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 230–250 laipsnių. Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai ir sudėkite į kepimo skardą. Pjūvio vietą patepkite aliejumi ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 minutes. Kol kepa baklažanai, susmulkinkite nuluptus svogūnus, nuplautas ir išvalytas paprikas. Pomidorus taip pat nuplaukite ir nulupkite (įmeskite į verdantį vandenį, tuomet odelė lengvai nusilups), sutrinkite elektriniu trintuvu.
- Iškeptus baklažanus atvėsinkite ir nulupkite odeles. Minkštimą supjaustykite kubeliais. Storadugniame puode įkaitinkite nurodytą kiekį aliejaus ir suberkite svogūnus. Kepkite apie dvi minutes. Suberkite paprikas ir maišydami kepkite dar septynias minutes. Supilkite pomidorų masę, išmaišykite, stipriai sumažinkite ugnį ir maišydami kepkite penkias minutes. Suverskite baklažanus, išmaišykite ir apie aštuonias minutes troškinkite.
- Sutraiškykite luptą česnaką, susmulkinkite žalumynus. Sumeskite į daržovių tyrę, pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi. Išmaišykite ir troškinkite dar penkias– septynias minutes.
- Išpilstykite į stiklainius, pridenkite dangteliais ir dėkite į puodą su šiltu vandeniu. Užvirinkite vandenį ir taip 10– 15 minučių kaitinkite stiklainius. Paruoštus konservus išimkite iš puodo ir sandariai užsukite dangtelius. Laikykite vėsesnėje vietoje.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita