Ingredientai
- Aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Faršas 300 g
- Pomidorai 2 vnt. 2 indeliai, konservuoti be odelių
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovinti
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Sultys 400 ml apelsinų
- Vištienos sultinys 2 vnt. kubeliai
- Bulvės 4 vnt.
- Cukrus 2 arbat. š.
- Aitrioji paprika 3 g malta
- Čiobreliai 3 g džiovinti
- Tabasko padažas 1 arbat. š. nebūtina
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
Kaip gaminti
1.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite faršą ir dar kurį laiką pakepkite.
2.Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite apelsinų sultis.
3.Pagardinkite cukrumi, aitriąja paprika, bazilikais, čiobreliais, pipirais, pageidaujant – tabasko padažu. Virkite 20 minučių.
4.Galima prieš tiekiant apibarstyti smulkintais šviežiais bazilikais.
![]() |
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita