Ingredientai
- Vištiena 1 kg labiausiai tinka blauzdelės, kumpeliai
- Citrinos 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 2 vnt. supjaustyti ketvirčiais
- Svogūnų laiškai 2 sauja
- Česnakai 4 skiltelės smulkiai sukapotos
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Sviestas 50 g
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Aitriosios paprikos dribsniai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.
2. Citriną nuplaukite, supjaustykite labai plonais griežinėliais, pašalinkite sėklas.
3. Vištienos gabaliukus sudėliokite vienu sluoksniu skardoje, visas puses apibarstykite pipirais ir druska, į mėsos tarpus sudėliokite raudonojo svogūno ketvirčius, 3/4 svogūnų laiškų, apdėliokite puse citrinos griežinėlių.
4. Nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite česnaką ir ant vidutinės ugnies pakaitinkite, kol česnakas vos pagels ir ims čirkšti, iškart supilkite visą šį mišinį ant vištienos.
5. Kepkite vištieną apie valandą, kol taps auksiškai rusva ir bus iškepusi (jei įsmeigus peilį bėga bespalvės mėsos sultys, ji iškepusi, jei dar rausvos, šiek tiek dar pakepkite).
6. Dėkite vištieną į dubenį, apdėliokite keptais svogūnais, apipilkite kepimo metu susidariusiu padažu, apibarstykite likusiais smulkiai supjaustytais svogūno laiškais, likusiais citrinos griežinėliais, jei naudojate, nepagailėkite ir aitriosios paprikos dribsnių. Prie vištienos tinka ir ryžiai, kuskusas ar bulvytės, ir, žinoma, salotos.