Ingredientai
- Kiauliena 350 g filė
- Ryžiai 220 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 2 vnt.
- Aliejus 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - marinatui
- Cukrus 2 g 0,5 arbat. š. - marinatui
- Druska 3 g 0,5 arbat. š. - marinatui
- Cinamonas 3 g 0,5 arbat. š. - marinatui
- Bazilikai 1 vnt. šakelės arba 1 šaukštelio džiovintų - marinatui
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis arba Kajeno pipirų - marinatui
Kaip gaminti
- Užkaiskite vandenį ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kiaulieną supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis.
- Pasiruoškite marinatą: nutarkuokite citrinos žieveles, išspauskite sultis, suberkite cukrų, smulkintus bazilikus, cinamoną, aitriąją papriką ir druską, įpilkite aliejaus. Į mišinį dėkite mėsą, išmaišykite ir palikite pastovėti 8–10 minučių. Susmulkinkite paprikas, svogūną supjaustykite žiedais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite marinuotą kiaulieną (marinato neišpilkite) ir apkepkite 2–3 minutes vis pamaišydami. Suberkite svogūnus ir kepkite dar 3 minutes – nuolat maišykite. Sumažinkite ugnį, į keptuvę suberkite paprikas, supilkite likusį marinatą, uždenkite dangčiu ir troškinkite 8–10 minučių, kol mėsa ir daržovės suminkštės. Į lėkštes dėkite ryžių, plačiai paskleiskite, o ant viršaus dėkite troškinio.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita