Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Džiovinti pomidorai 80 g saulėje džiovintų
- Bazilikai 1 valg. š. džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
- Aliejus 2 valg. š. kepti
Kaip gaminti
- Svogūną susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
- Kiek pakepinę, dėkite smulkiais kubeliais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus.
- Kepkite vis pamaišydami.
- Kol keps, pasiruoškite kiaušinius – baltymus atskirkite nuo trynių.
- Į trynius įberkite maltos aitriosios paprikos ir baziliko. Išmaišykite.
- Į baltymus įberkite druskos ir plakite, kol susidarys standžios putos.
- Patarimas: jei svogūnai ir pomidorai iškeps greičiau, nei pasiruošite kiaušinius, tiesiog nukelkite juos nuo ugnies.
- Ant kepintų svogūnų ir pomidorų masės supilkite trynius ir plaktus baltymus.
- Sumažinkite ugnį ir, lėtai maišydami, kepkite, kol gražiai apskrus.
Receptą atsiuntė Gintarė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita